Mit rejt a női táska?

A világegyetem egyik legnagyobb rejtélye a női táskák tartalma: egy feneketlen mélység, melybe mérettől függetlenül minden belefér. Tulajdonképpen ami egy női táskában nem megtalálható, arra nincs is igazán szükségünk, ami kell vagy kellhet, az pedig ott van benne. Hermione óta azt is tudjuk, hogy akár még állólámpát is rejthet a retikül. Férfiak számára pedig elképzelhetetlen talán még a funkciója is, hiszen nekik minden elfér a zsebükben. Most lerántjuk a leplet, miket rejthet az a bizonyos női táska, és miért nélkülözhetetlen minden, ami benne van.

Kulcscsomó. Nem 2-3 darab kulcsról van szó, hanem egy egész garnitúráról. Minden kulcs egy helyen, egy a kapunak, kettő, amivel az ajtót nyitjuk. Külön a postaládához, a rácshoz, az irodához, a szülők lakásához, a pincéhez, a padláshoz, és legalább egy, ami nem nyit semmit. És itt még nincs vége, hiszen figurás kulcstartó nélkül a kulcscsomó csak félkarú óriás. Ez lehet plüss, lehet színes, gyöngyös, emblémás, fényképes, írásos, csillogó, villogó, mindegy, lényeg hogy legyen, és hogy foglalja a helyet.

Egy nőnél mindig legyen papírzsebkendő. Orrfújásra, smink igazításra, maszat letörlésre, ismerkedésre (a bocs, van egy zsepid kérdés nem túl romantikus indítás, de egy erős második mondattal még korrigálható), mosdó használathoz, kéztörlésre, egyszóval a papírzsepi egy 3 rétegű multifunkcionális túlélési eszköz. Hogy is lehetne nélkülözni a kistáskából?

Telefon. Talán ez foglalja a legkevesebb helyet, főleg hogy ritkábban van a táskánkban elfekvőben, mint a kezünk között nyomogatva. Kétségtelenül kell, szükséges, fontos, nélkülözhetetlen, további magyarázatra nem is szorul a dolog.

Pénztárca. Avagy táska a táskában; nem tudom, ki hogy van vele, nálam általában van benne valamennyi pénz és rengeteg egyéb dolog. Igazolványok, belépőkártyák, blokkok, mozijegyek, pontgyűjtő kártya, pár névjegy, aminek a fele valamelyik ismerősömhöz tartozik, használt buszjegy, bérlet, bevásárló lista, néhány szavas információt tartalmazó cetli, 1-2 kupon, gyűjthető matrica, és szerencsepénzként ismert nem hazai pénzérme. Mert ugyebár nem árt mindenre felkészülni.

Külön kategóriaként említeném meg viszont a 10-20, esetleg 50 forintosokat, amikből legalább egy mindig önálló életet él a táska valamelyik sarkában, zsebében, részében. Ezekért a meglepi forintokért éri meg néha rendet tenni a táskában, ami megint egy vitatható fogalom, mert olyan, hogy táska-rend nincs. Időszakosan rászánunk pár percet, hogy kipakolunk mindent, majd ugyanazt a mindent módszeresen vissza, esetleg kis zsebekbe csoportosítva. És az első cipzár kihúzásnál ismét eluralkodik a káosz. Mert a „kis zsebet” általában vagy nem használjuk, vagy túlterheljük, abban vagy semmi nincs, vagy mindent odapakolunk. Nekem néha az egész táskám egy kis zseb.

És akkor jöjjenek az igazán csajos dolgok. A piperék, kozmetikumok, kötelező tartalmak. Rendszeretőbbeknél van külön neszeszer, nálam nem szokott, mert teóriám szerint a kis zseb mindenre megoldás. Plusz ezek azok a dolgok, amikről pontosan tudom, hogy nem fogom használni, de semmi pénzért nem hagynám otthon. Púder, szemceruza, szempillaspirál, ha úgy érzem, hogy az alkalom megkívánja, akkor szemfesték, bár egy kezemen meg tudnám számolni hányszor volt rá precedens, hogy kimentem egy hely mosdójába sminkelni. Esetleg a rúzs vagy szájfény még játszhat, bár sok esetben ez is némiképp indokolatlan. De az biztos, hogy ha logikusan nézzük, öt kiegészítőt simán le tudnánk redukálni egyre. De ugye sosem lehet tudni épp milyen spontán helyzetbe keveredik az ember lánya, nyugodtabbak vagyunk, ha tudjuk, hogy bármikor kéznél van a saját szépségstúdiónk.

Szintén lányos tartozék a havi nehéz napokra szánt védelem, ha nem is feltétlenül nekünk, de hölgytársunkat bármikor kisegíthetjük egy kínos helyzetből. Kis helyen elfér, nem zavar sok vizet, de azért ezt nadrágzsebben nem szívesen hordanánk. Tehát egy érvvel több a táska mellett. Napközben jövet-menet megéhezhet az ember, és nem biztos, hogy minden alkalommal kezet tudunk mosni étkezés előtt. Vagy esetleg utána, ha úgy alakul, hogy ragad a kezünk a hamburgerből kifolyt szószoktól, vagy nyáron a fagyitól. Erre és ezen kívül még sok egyéb problémára megoldást jelenthet a nedves kéztörlő. Személy szerint az én táskám alapvető tartozéka, ezekben az esetekben nagyon jól tud jönni, máskor nem igazán, inkább csak a helyet foglalja, de inkább legyen, mint ne alapon mindig van.

A mindent helyettesítő okostelefonok korában talán a notesz sem lenne létszükség, de sok esetben hasznos lehet, sőt, néha gyorsabb is felcsapni és belefirkálni a munkahelyi megbeszélések vagy privát találkozók dátumát, mint a telefonnal bénázni és pötyögni. És van valami bájos abban, ha egy nőnél notesz van, én mindig megfogadom, hogy veszek egyet, hogy egy helyen vezessem a programjaimat, de ez azon dolgok listájába tartozik, amiknek az ideje csak nagyon sokára, vagy talán sosem jön el.

Persze ahány ház, annyi szokás; mindenkinek más az elengedhetetlen kellék. Épp ezért megkértem a Posztit lányszekcióját, hogy nyissák ki a táskájukat, és nézzük át, ki mit hord magánál.

Réka táskája például mindig rejt egy sörnyitót. Ami elég vagány dolog, ha pasi lennék, most azonnal megkérném a kezét! 😉

Réka táskaKriszti a mi kis állatbarátunk, nála szokott lenni kutyakeksz. Kedves jellemre vall, hogy a négylábú kiskedvencekre is gondol. A fél pár zokni funkciójára pedig kommentben várjuk az ötleteket!

Kriszti táskaOrsi fényvisszaverő pántot tart magánál, ugyan hasznát eddig még nem nagyon vette, de látszik, hogy ez a lány aztán tényleg mindenre fel van készülve!

Orsi táskaLilla precíz és rendszerető, azon ritka (és általam irigyelt) nők közé tartozik, aki képes csak a legszükségesebbeket magánál tartani. Mint a tükör és az ajakápoló.

Lilla táskaHajni fülhallgató és külső akkumulátor nélkül nem indul sehova. Nem azért, mert fontos, hogy elérjék, hanem mert zenehallgatás nélkül nem élet az élet.

20150409_130900

És Ti, Kedves Posztitet olvasó Hölgytársaink, miket rejtegettek a táskátokban?