Ringatózzunk orosz posztrockra

Az egyik leginvenciózusabb orosz posztrock-zenekar, a csilingelő, visszhangos gitárhangzást kemény programozott alapokkal ötvöző I Am Waiting For You Last Summer első magyarországi koncertje! Az estet a remek pszichedelikus rockban utazó Deley nyitja.

A nagyon invenciózus – és nagyon fiatal – orosz együttes, az I Am Waiting For You Last Summer a posztrock legszebb hagyományait idézi fel. Nagyívű, progrockból táplálkozó kompozíciók, magasan csilingelő gitárok, elszállós, utaztató szintiszőnyegek, elektronikával alaposan átitatott, visszhangos megszólalás. Az IWFYLS muzsikája alapvetően gitárzene, de a tagok nem vetik meg a programozott alapokat, a helyenként kifejezetten drum and bass-zes tempót. A koncerteken monumentális gitárszólókat váltanak eszeveszett kütyütekergetések, és ezekből áll össze a trió nagyon friss, mindig meglepő fordulatokkal tarkított space-rockos, kortárs űrzenéje.

Az elmúlt három év alatt az IWFYLS Oroszország egyik legnépszerűbb “indietronica” zenekarává vált, két nagylemezével és nagyszabású turnéival komoly rajongótábort szerezve. Ha azokhoz az A38-on is fellépett zenekarokhoz hasonlítjuk, mint például a 65daysofstatic, a Husky Rescue, az And So I Watch You Far Away, a God Is An Astronaut vagy a Caspian, esetleg a március 30-án érkező Sleepmakeswaves, akkor nagyjából képünk lehet arról, milyen remek zenekar is ez a rjazanyi trió.

Hol: A38, Budapest
Mikor: 2015.03.10. 20:00
Beugró: 1500 HUF (elővételben 1000 HUF)