Adele után szabadon avagy a slicced is lehet hangszer

Adele nem egy tipikus sztár. Nagydarabka „asszon’forma”, egyáltalán nem trendi hajviselettel és sminkkel, viszont szerethető, élettel teli, fiatal nő, és valószínűleg éppen ezért a másságáért (is) szeretjük őt annyira.

Nomeg azért, mert bődületes hangja van, amitől leesik az ég. Apropó a Skyfall című száma első halláskor azt éreztette velem, hogy bármire képes vagyok, ergo ennek megfelelően meg/szét/újra is hallgattam jó sokszor.

A Hello szintén nagy kedvencem, és valószínűleg nem csak én mondhatom ezt el magamról, hiszen ez lett az első olyan dal, amelyből több mint egymillió digitális példány kelt el egy hét alatt. 2015 végére a dalból világszerte összesen 12,3 millió kópia kelt el az eladásokat és a streameléseket kombinálva, valamint az év hetedik legkelendőbb kislemezévé vált (a Wikipédia szerint). Ami azért nagyon nem semmi.

adele-sexual-harrassment-compressed

És akkor lássuk a Hello változatait!

A napokban egészen véletlenül youtube-os ámokfutásom közepette találtam rá az alábbi feldolgozásra, ami az említett dalt akusztikus formátumban vezeti be a füljáratainkba:

Nem mehettem el a következő darab mellett sem, ami állítólag, divatos bulvár kifejezéssel élve „felrobbantotta az internetet”, 3:10-től érdemes belefülelni:

És hogy a raggae műfaj kedvelői se maradjanak ki e poszt élvezetéből, íme egy fiatalember és a hugicája:

Egyre kíváncsibb lettem, és így találtam rá a nem mellőzhető vicces változatok halmazára, abból pedig erre a gyöngyszemre:

Hello,
Can you save me?
I’m in calisthenics
Dreaming ’bout
Netflix and Mickey D’s

When I was younger
These jeans
Used to fit me
Now my booties got them
Bursting at the seams

Ha a fentiek miatt kedvet kaptál, hogy magad is készíts egy verziót, kattints ide egy karaoke alapért!

És végül pedig személyes nagy kedvencem a Walk Off the Earth, akik eszméletlen kreativitással nyúlnak a dalokhoz, olyan ritmusérzékről és hangszerhasználatról téve bizonyságot, amitől tátva marad a szám. Aztán meg csak röhögni tudok. Aztán meg csak ámulni tovább, egészen a dal végéig, merthogy ebben az átdolgozásban a hangjukon kívül például hangszerként használják a szörfdeszkát; a földtől spárgában plafonrúgást; valamit, amit tekergetnek a levegőben, de fogalmam sincs mi az; uncsi, de egy csengőt; a testükön dobolást és még a sliccük húzogatását is (igen, jól olvasod)! 🙂