10 fogalom a bulizásról

Bulizni, szórakozni jó dolog, ezen kívül szükségszerű is, hogy az ember ki tudja ereszteni a gőzt, le tudja vezetni a hétközben összegyűlt stresszt. Találkozás a barátokkal,  egy-két lazító ital, és indulhat az ereszd el a hajam, egészen reggelig. A felhozatal olyan széles skálán mozog, hogy lehetetlen nem megtalálni a hangulatunknak megfelelő helyszínt vagy programot. Persze azért a gőzkieresztés közben illik helyesen viselkedni, és bár távol álljon tőlem, hogy a hivatalos etikai kódex kiegészítésére vetemedjek, de a szombat esti emlékek elvesztése közben azért nem árt odafigyelni néhány dologra.

Zenekérés: csak mértékkel. Vagy úgy se. Attól, hogy a telefonod playlist-je istenkirály zenéket tartalmaz, nem kell mindet lekérni. Ha megvan neki, és buliba illőnek ítéli, hidd el, menni fog.

1.ZenekérésTánc: ha nem vagy Fred Astaire egyenesági leszármazottja, vagy bizonyított reinkarnációja, ne erőltesd túl. Ha mindenkinél jobban nyomod a Gangnam Style-t, főleg ne tedd.

2.TáncItal: mint a zenekérésnél, ha tudsz, tarts mértéket. Nem kell minden hétvégén Guiness rekordot dönteni, de csapvizet kérni is szégyen, találd meg a középutat. Hidd el, elég széles.

3.ItalkérésÉs ha már itt tartunk, akkor: Ha csak nem görög lagziban vagy, ne dobáld a korsót, poharat, szívószálat. Bizonyosan kiváló mérnöki tehetséged bemutatására is jobb, ha más terepet választasz, és nem a hely felespoharaiból építed fel a bábel tornyot.

4.PohárdobálásSorbanállás: elkerülhetetlen része az estének. Felesleges feszkózni, vagy mások elé bepofátlankodni a pultnál. Ugyanakkor a pult nem önkiszolgáló, ne nyúlkálj be mögé. A pultos azért van, mert tőle kell kérni, ő ott lesz egész este, és valószínűleg te sem sietsz.

FB_IMG_1429522829286Köszönés: nem vagy barlanglakó, és a vendéglátós sem az. A szia, kérek, és köszönöm három olyan szó, ami még a külföldieknek is megy. Igazán megpróbálkozhatsz vele te is.

6.KöszönésCápa: tengeri ragadozó halfajta. Hagyd meg annak, és ne lopkodd össze mások italát. Biztos hihetetlen, de magadnak is jót teszel vele, kinek kell egy herpesz, vagy ne adj isten némi gina…

7.CápaIsmerkedés: része az estének, de azért okosan. Nem árt némi alap infót gyűjtened, hogy a kiszemeltedhez nem tartozik-e esetleg egy nálad kigyúrtabb, nagyobb, fekete övesebb Hulk. Saját testi épséged biztonsága érdekében.

8.IsmerkedésStrip: néhány feles után olykor az ember olthatatlan vágyat érez a vetkőzésre. Légy erős, és győzd le a kísértést. A habtestedet majd mutogatod otthon, még a végén mások féltékenyek lesznek rád…

9.StripRuhatár: Ez nem az ingyen piac. Ne válogass, abban mész, amiben jöttél.

10.Ruhatár