Díszlet vagy nem? Kedvenc filmes házaink

A filmeket azért is szeretjük, mert lehet rajtuk izgulni vagy szórakozni, érdekes kérdéseket vetnek fel, elgondolkodtatnak. Aztán vannak a nagyon látványos filmek, amelyek egyetlen érdeme, hogy tátva marad a szánk, és vannak olyanok is, ahol a díszlet jobban sikerült mint a történet. De mi a helyzet kedvenc hőseink otthonával? A legtöbb filmben a házaik is feltűnnek, sokszor jelentéktelenek, de néha egészen ikonikussá válnak, máskor meg egyszerűen csak szívesen beköltöznénk. Kedvenc filmes házaink jönnek.

The Great Gatsby

MCDGRGA EC151

Baz Luhrmann A nagy Gatsby-je sajnos közel sem lett olyan jó film, mint vártuk, viszont a jelmez és a díszlet csodálatos. Gatsby háza egy valós épület, Sydney-ben áll és korábban egyetem volt.

Psycho

psycho

Norman Bates ikonikus házába sosem költöznénk be, de ha jellegzetes filmes épületet kell mondani, biztos, hogy ez ugrik be először. A házat a Universal Studios építette, díszletház, és a mai napig áll, habár már kétszer áthelyezték. Hitchcock állítólag Edward Hopper The House by the Railroad című festménye alapján mintázta meg a házat.

The Holiday

holiday
Az egy dolog, hogy ha ajtót nyitsz kopogtatásra, Jude Law áll a küszöbödön, de ebben a házcserés romkomban Kate Winslet London melletti háza a klasszikus könyv-pokróc-forró csoki hármas hangulatát idézi. Az épületet sajnos csak díszletnek építették a film kedvéért, de a lehetőség adott, építsünk mi is valami hasonlót magunknak.

Napsütötte Toszkána

MCDUNTH EC024

Jó, mi lehet varázslatosabb egy elhagyatott toszkán villánál? A ház igazi, a film készítése óta felújították, és most kibérelhető.

Downton Abbey

downton_abbey

A kastélyoknak csodálatos hangulatuk van, most igyekeztem csak egyet kiválasztani. A sorozat színhelyéül szolgáló Highclare kastély közel 200 szobájával és csodálatos belsőjével ma is funkcionáló épület.