Gozsdu Antik Market

A Nagy Budapesti Kultúrzsibi nevű antik, retró és kortárs bolhapiac minden szombaton a Király utca 13. és a Dob utca 16. sz. között található Gozsdu udvarban rendez régiségvásárt.

A Gozsdu udvar a belváros, ezzel együtt a budapesti bulinegyed egyik legfelkapottabb, rendkívül népszerű része. A többtízezer négyzetméteres terület központja egy 220 méter hosszú, hat udvart átszelő átjáró, amely a Király utcát a Dob utcával köti össze. Itt számtalan szórakozóhely, étterem, pub, klub, kávéház, apartman található, és a közelmúltban szintén itt nyílt meg a Sky terasz. A passzázst a Madách sétány keresztezi a C udvaron keresztül a Holló utcáig. Mindez gyakran párosul óriási tömeggel és hangulattal. Az eredeti elképzeléseknek megfelelően kiemelten fontos a tulajdonosok számára a kulturális programkínálat biztosítása, így rendre találhatunk ott alkalmi rendezvényeket is. Fontos színfolt az antik market bolt az oldmobil szekcióval, és fontosak a kiállítások is, ebből az aktualitást a Budapest elmúlt 100 éve 2000 képeslapon, és a Színeim története tárlatok jelentik.
2010 óta működik sikeresen a Gozsdu udvarban a Gouba elnevezésű élménypiac. Híres vasárnapi kézműves vásár ez tavasztól őszig, immáron négy éve, játékudvarral a kicsiknek, borudvarral a nagyobbaknak, magas színvonalú árukínálattal.

Kifejezetten jó hír lehet a jövőre nézve, hogy a páratlan sikerek mellett is folyamatos a terület fejlesztése és fejlődése. Ennek egyik eredménye a most megnyíló heti régiségvásár, amely minden szombaton 10-től 15 óráig fog üzemelni, s remélhetően betölti majd azt az űrt, amit a belváros antik-piacnélkülisége jelentett eddig. A Nagy Budapesti Kultúrzsibi és a Gozsdu udvar összefogása mindenesetre bizalommal töltheti el az érdeklődőket, mert mindkettő megbecsült márkanév a maga nevében, így egymásra találásukat csak üdvözölni tudjuk!

A Nagy Budapesti Kultúrzsibi 2012-ben jött létre a Budapest közepén található Erzsébet téren, az akkoriban indult Akvárium klub égisze alatt. Az ötletgazda, Juhász Mihály kulturális menedzser korábban az egri MÁS klub (2002-től EGAL klub) nevű független ifjúsági/kulturális szórakozóhely vezetője volt 20 évig. A klubot többször választották különböző fórumokon az év klubjává, az év legjobb szórakozóhelyévé, az év vidéki klubjává, és az év civil szervezetévé, valamint megkapta Eger város Kulturális Nívódíját is. E hely 2012-es megszűnése után került Juhász az Akvárium klubba, ahol ősszel indult a havonta egyszer jelentkező Kultúrzsibi, ami szinte az első pillanattól kezdve rendkívül sikeresnek bizonyult, s jó híre a mai napig is tart.

A lendületet azonban némileg megtörte az Akvárium és az Erzsébet tér tavaly őszi ideiglenes bezárása, a területet ugyanis kiemelt kormányberuházásként felújították, illetve az egykoron elkezdett munkálatokat befejezték. E kényszerszünet alatt a Kultúrzsibi egy ideig a Múzeumkertben, a WAMP-n, illetve néhány alkalmi nagyrendezvényen működött, illetve ez év első hónapjaiban a Blaha Lujza tér mellett néhány hónapig egy kisebb, fedett bolhapiacot is fenntartott. Március végén a megújult Erzsébet tér megnyílt, ám a füves park kikerült az akvárium klub kezéből, az új fenntartók pedig nem rendezvényhelyszínként, hanem parkként kívánják működtetni azt, így a Kultúrzsibi is új hely után nézett, amely több belvárosi helyszín közül végül is a Király utca lett.

Időpont: minden szombaton 10:00 és 15:00 között

Helyszín: Budapest, Gozsdu udvar (Dob utca 16.)

A belépés ingyenes!