Modern idők jóslatai

Megjósolni a jövőt nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen. Egy jó képességű közgazdász egy kis szerencsével simán megálmodhatja a világgazdaság helyzetét húsz évre előre, sőt meg is teszi, mégsem hívjuk őt prófétának. De ugyanígy előre tudunk vetíteni ma már számos környezeti jelenséget, csillagászati eseményt, humanitárius katasztrófát. A jövőbelátás korában élünk, a tudósok napjaink látnokai.

Rengeteg fanatikus, már-már elvetemült követője van Nostradamusnak, a XVI. század legendás polihisztorának, aki számos tudományban kiemelkedő eredményeket ért el, a gyógyászattól kezdve a fekete mágián át a csillagászatig, azonban világhírűvé mégis hátborzongató próféciái tették. Egyesek képesek egy egész éjszakát arra szánni, hogy a Centúriák eredeti, ófrancia szövegét bemásolják a Google fordítóba, azon logika mentén, hogy ha a jövőbe akart üzenni velük, akkor talán egy mai találmány dekódolni tudja. Hát nem. Vagy legalábbis én feladtam.

Vannak azonban napjainkban “klasszikus” értelemben vett látnokok, kezdjük is a sort napjaink egyik legismertebb prófétájával!

Ricardo Salazar eredetileg lelkész, vagyis inkább pásztor. A tokiói székhelyű Global Church of the King of Israel (kb. Izrael Királyának Globális Temploma) nevet viselő egyház híres szónoka. Hogy mi ez az egyház, és miért éppen Tokió, abba most ne menjünk bele, nézzük inkább, mi vár ránk a közeljövőben!
Salazar atyának egészen konkrét elképzelései vannak erről, amit 2023-ig bezárólag meg is jövendölt:

bZWAMCm

2016-ban Európa és szövetségesei lezárják határaikat a menekültek elől, Amerikában statáriumot vezetnek be. Februárban Kína megtámadja Japánt. Tavasszal egy új csillag tűnik fel az égen, mely egyre erősebben fénylik, mígnem az oroszok megerősítik, hogy az egy aszteroida, de semmit sem tehetünk, május 15 és 17 között valamikor eléri a Földet a 9 kilométeres égi veszedelem, melynek következtében hatalmas földrengések, majd cunamik ötödölik a világ népességét, 1.2 milliárd ember halálát okozva. De ez még csupán a szelíd kezdet, nem sokkal később a bolygó nagy vulkánjai mind kitörnek, egy évnyi(!) jégkorszakot előidézve a mindent beborító hamufelhő által. Nem is lehetne ideálisabb alkalom ez Kína és Oroszország számára, hogy együttesen lerohanják a meggyengült Egyesült Államokat, és ezzel júniusban kezdetét vegye a III. világháború, ami szerencsére októberben már véget is ér, ugyanis a két szövetséges lenyomja Amerikát.
A geopolitikai átrendeződés eredményeképpen a kínai jen lesz az új világvaluta, később Oroszország megtámadja Izraelt is, majd eljön az Antikrisztus, hogy uralma alá hajtsa az emberiséget. De nyugi, a végén, 2023-ban visszatér a megváltó másodszor is, és helyre teszi a dolgokat. (Utána nem tudjuk, mi lesz, de lájkoljátok az oldalunkat, és amint van valami infó, frissítjük a cikket!)

Nem fogunk sokáig szenvedni tehát, mindössze hét kemény esztendőt kell túlélnünk. Ehhez nem lesz másra szükség, mint átmenekíteni a dollárban lekötött vagyonunkat (lehetőleg minél előbb!!!), bevásárolni sok tartós élelmiszert és meleg ruhákat, továbbá ne telepedjünk le se Japánban, se Izraelben, az USA-ból pedig már most meneküljünk! De még így sincs garancia semmire.

Baba Vanga nem véletlenül a kedvencem. Egy valamirevaló jövendőmondónak háttere van. Nem csak úgy a semmiből pattan ki, és állítja magáról egy hallucináció-közeli élményre hivatkozva, hogy az emberiség jövőjét álmodta meg, de van egy teljesen hitelesnek tűnő előélete is!

1-25

Időszámításunk szerint 1911-ben született, szegény család sokadik gyermekeként Macedóniában, de élete nagy részét Bulgáriában élte le. 11 éves korában egy rettentő energiájú tornádó ragadta magával, és olyan szerencsétlenül érkezett, hogy elvesztette a látását. Régi mondás, hogy amit a természet az egyik kezével elvesz… nos, Vangelia Pandeva Dimitrova bőségesen visszakapta a karmától, amit elvett. Tizenhat éves korától furcsa látomások kezdték gyötörni, és láthatatlan lényekről beszélt, akik szerint kezdenie kell valamit ezzel a különleges képességgel. Eleinte csak a környezetében jósolgatott, de igen hamar híre ment Bulgária-, sőt, világszerte. Nem kellett sok idő, és az állam alkalmazásában találta magát, mint hivatalos jósnő. Egyik leghíresebb jóslata szerint – még 1980-ból – a század végén Kurszk víz alá fog kerülni. Természetesen mindenki a városra gondolt, és nem igazán értették, lévén, hogy mélyen a szárazföld belsejében helyezkedik el. Aztán 2000-ben ismeretlen robbanás következtében elsüllyedt a K-141 Kurszk nevű orosz tengeralattjáró.

Elég sok hasonlóságot felfedezhetünk Salazar és az ő jóslatai között, Vanga szerint például a III. világháború 2010-2014-ig kellett volna, hogy tartson – szerencsére ebben nem lett igaza. Azt is megmondta előre, hogy a 44. amerikai elnök afroamerikai lesz, és regnálása után nem lesz több utódja a Fehér Házban, és az Egyesült Államok hanyatlása következik. Ami ennél is meglepőbb, már-már gyanús, hogy ő is 2016-ra teszi Európa pusztulását, elnéptelenedését. Természeti katasztrófákkal ebben az évben még nem kell számolnunk, viszont 2023 nála is jelentős dátum, ekkor fog a Föld pályája megváltozni, és később a sarki jégsapkák is elolvadnak. 2043-ban Rómában létrejön az iszlám kalifátus, később Amerika azonban visszafoglalja egy újfajta, időjárást manipuláló fegyver segítségével, majd visszatér a kommunizmus Európába. Az emberiség rengeteg hatalmas kihívással küzd meg ezután, mesterséges napot telepítünk, felvesszük a kapcsolatot idegen civilizációkkal, egy üstökös szétzúzza a holdunkat, végül a bolygó pusztulása elől menekülve 3797-ben elköltözünk egy új csillagrendszerbe.

Ami zavarba ejtő, hogy a Nostradamus kutatók szintén hasonlókat állítanak: szerintük is Obama az utolsó az elnöki székben, a Közel-Kelet lángokban áll, rettentő katasztrófákkal fogunk szembenézni, eljön az antikrisztus is, és Oroszország jelentős lépéseket tesz világuralmi céljainak megvalósításában.

Sok a szkeptikus, és tény az is, hogy semmilyen tudományos magyarázatot nem tudunk adni azokra az esetekre, amikor egy-egy jövendölés beteljesülni látszik, általában ezeket elkönyveljük véletlennek.

Ma, a tudomány és a technológiai fejlődés virágkorában kétkedve csóváljuk a fejünket bármire, amire nem tudunk megfelelő magyarázatot találni, ugyanakkor nagyon kevés ismeretünk van még valójában az emberi agy működését illetően, talán ezért is örvend népszerűségnek mind a mai napig az ezotéria, illetve a jóslás tudománya.

Én magam is inkább a szkeptikusok táborát erősítem, és inkább arra buzdítanék mindenkit, hogy figyeljenek oda azokra a jövendölésekre, amelyeket napjaink látnokai, a tudósok tesznek közzé. Sokkal szebb jövővel ők sem kecsegtetnek, de még tehetünk érte. Vagy várhatjuk a megváltót.