Valakinek túl nagy falat Ultron, avagy ki harap fűbe az új filmben?

Miután az Entertainment Weekly közölte, hogy a Marvel valakit végérvényesen „nyugdíjazni fog” az Ultron korában, számba vettük a lehetőségeket azt illetően, hogy kit nem látunk többet a vásznon.

Ahogy egyre közeledik május eleje, úgy pörög fel egyre inkább a Marvel hype-gyára: naponta jön ki új karakterplakát vagy TV szpot az Ultron korához, ezekkel váltásban pedig sorra csöpögteti az infókat Kevin Feige vagy épp Josh Whedon, a második Bosszúállók-film rendezője. Nem érdemes mindennel foglalkozni, nem is lehet, viszont amellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy nemrég hivatalos megerősítést kapott, amiről már hónapok óta ötletelnek a rajongók: valaki nem éli túl az új kalandot.

https://youtube.com/watch?v=0WM915QsOyI%3Frel%3D0

„Valaki meghal. Valaki fontos. És nem úgy, ahogy eddig történt a Marvel filmes univerzumában, ezúttal valaki elesik, és ott is marad. Nem lesz utolsó pillanatos feltámasztás vagy félrevezetés.” Ezt az Entertainment Weekly írta április elején, mi pedig ennek kapcsán kicsit elmerengtünk azon, vajon ki lesz az, aki többet nem ölti magára a szuperhős (vagy szupergonosz) hacukát.

Mert ugye több mint valószínű, hogy olyan valakitől kell megválnunk, akit már láttunk a vásznon az adott szerepben, nem sok értelme lenne kivégezni a most debütáló karaktereket: Viziót, Higanyszálat és Skarlát Boszorkányt – azaz a Maximoff-testvérpárt –, valamint Ulysses Klaw-t (neki különösen fontos szerepe lesz a Fekete Párducban). Pietro Maximoffot kifejezetten nem lenne okos húzás idejekorán kiebrudalni a csapatból, lévén a legfrissebb X-Men filmben a szupergyors szuperhős annyira a nézők szívébe zárta magát, hogy nemcsak a sorozat következő darabjának, az Apokalipszisnek az esetében lehet komoly húzónév, hanem akár a Disney is profitálhat belőle.

Meghal a főgonosz? Ki hitte volna?!

Bár Ultron több mint valószínű, hogy nem éli túl a filmet – von Strucker báróval egyetemben –, azért az mégis furcsa lenne, ha az Entertainment Weekly cikke rá utalt volna. Azért az nem olyan meglepő egy ilyen „mese” esetében, ha a főgonosz veszít és megszűnik létezni. Bár láttunk már karón varjút, hisz Loki ezidáig kétszer volt teljes értékű főantagonista, és még maradt ereje arra is, hogy a Thor második részében megkeverje kicsit a lapokat. Neki talán pont emiatt van helye a „halállistán”, nem tudnak már belőle túl sok újat mutatni. Mindenesetre nem ő a legjobb esélyes, ahogy Heimdall sem az, még akkor sem, ha az őt alakító Idris Elba már jócskán továbblépne és átvenné a stafétát Daniel Craigtől 007-esként.

Ugyanakkor jó eséllyel indul a néhai hős díjáért a kalapácsos félisten. Mint tudjuk, a Thor harmadik részének alcíme Ragnarok, aki amúgy nem más, mint a halott Thor hajszálából – Tony Stark által – a Polgárháború alatt létrehozott, félig kiborg klón. Ha megnézzük a Marvel filmes univerzumának következő néhány állomását, akkor – a Ragnarok-vonal miatt – akár borítékolható is a félisten közeli halála.

THOR_ragnarok

Akik most még biztosan nem fogják otthagyni a fogukat, az Tony Stark és Steve Rogers, elvégre ők fognak egymásnak esni a szuperhős regisztrációs törvény miatt az Amerika Kapitány harmadik részében, a Polgárháborúban. Viszont így elhullhat akár Vasember barátja és harcostársa, James Rhodes aka Gépágyú, de Stark szerelme, Pepper Potts is. A személyes veszteség pedig arra sarkallhatja a Vasembert, hogy élete árán is nekimenjen a kapitánynak. Másik oldalról viszont ugyanezek az indítékok nem igazán állnák meg a helyüket Sam Wilson, azaz a Sólyom esetleges halála esetén – főleg, mert *SPOILER* Amerika Kapitánynak a Polgárháborúban bekövetkező halála után Wilson erős versenyző az új „első bosszúálló” szerepére, a Tél katonájával, Bucky Barnesszal együtt.

Gammasugár FTW

A gammasugárzással fertőzött Bruce Banner ugyancsak teljesen esélytelen, hogy elhagyja a franchise-t, elvégre Hulk majdhogynem elpusztíthatatlan. „Pisztolyt dugtam a számba, de a másik fickó kiköpte a golyót” – így mesél Banner öngyilkossági kísérletéről a Fekete Özvegynek a Bosszúállók első részében.

És ha már utóbbinál tartunk, a szexi szuperkémtől sem kell búcsút vennünk valószínűleg, Scarlett Johansson túl nagy közönségkedvenc – nem utolsósorban a feszülős fekete „munkaruhája” miatt – ahhoz, hogy a Marvel megváljon tőle. Amúgy sem előnyös az ivararány a női karakterek tekintetében, nem valószínű, hogy tovább rontanák Whedonék. Akkor már sanszosabb Sólyomszem halála, mert azon túl, hogy nem tartozik egy súlycsoportba a nagyágyú bosszúállókkal, a karaktert megformáló Jeremy Rennernél a szerződés szerinti filmmennyiség is lepereg lassan. És lássuk be, a csapat „a Marvel saját Legolasával” amúgy sem több, csak sűrűbb.

http://www.youtube.com/watch?v=WUfnQPoJbSc?rel=0

De tehetjük a jelünket Peggy Carterre is. Hogy miért? Mert azon túl, hogy már semmi haszna a karakterének, nagyon öreg is (plusz van saját sorozata, inkább abban kellene őt eröltetni). Bár lássuk be, a Marveltől azt várnánk, hogy ennél grandiózusabb megoldásokkal operál, minthogy kiír a filmből egy 90 és a halál közötti szereplőt, aztán nagy mellénnyel közli, hogy egy fontos valaki nem ússza meg az új filmet.

Valószínű, hogy Nick Fury sem veszik oda – az Amerika kapitány második részében előadott fake halál után nemcsak értelmetlen, de totálisan kínos is lenne – de az gyanítható, hogy nem lesz benne a Polgárháború című folytatásban, de legalábbis nem lesz a cselekmény szerves része. Maria Hillt és Eric Selviget pedig akár meg is ölhetik, de biztosan nem róluk szól az Entertainment Weekly-ben elcsöppentett infó, tekintve hogy ők aztán végképp nem olyan fontos szereplők.

Szóval a tippjeink a következők: Thor, Sólyomszem, Pepper Potts és Gépágyú (valamint Ballabás kolléga kedvéért az ő sejtését is megosztom, ami szerint a Fekete Özvegy távozik végérvényesen a sorozatból). Bár a válaszra a premierig várnunk kell, azért megkérdeznénk tőletek: szerintetek ki lesz a „leggyengébb láncszem”? A kommenteket dobjátok a Facebookon!