Harmadjára is Budapesten: Sleepmakeswaves

A Sleepmakeswaves (vagy ahogy a posztrockegyüttes-alapító tankönyvekben le van írva, szigorúan kisbetűvel-egybeírva: a sleepmakeswaves) az ausztrál rockzene egyik legizgalmasabb zenekara. Tavaly még (az idén szintén az A38-on koncertezett) 65daysofstatic társaságában lépett fel Budapesten, most már főfellépőként indul európai turnéra a harmadik lemezével komoly kritikai és közönségsikert arató sydney-i kvartett.

Az általa játszott műfajtól idegen módon, a Sleepmakeswavesre igazán találó a “berobbant” kifejezés: 2008-ban, első EP-jének elkészítésekor az egyik számból rajongói videó készült, ami igazi “YouTube-sláger” lett, napok alatt többszázezres letöltést elérve. Az együttesre egyébként is jellemző, hogy már-már fanatikus rajongótábora van, és ez nagyban segíti működését.

A Sleepmakeswaves a legszebb posztrock-tradíciókba ágyazódik bele. Jellegzetes, visszhangos gitárok, a Mogwai, az And So I Watch You From Afar vagy az Explosions In The Sky vagy éppen az említett 65daysofstatic hangzása, gyönyörű, nagyívű, instrumentális kompozíciók – a budapesti közönség ismerheti már jól a Sleepmakeswavest, amelynek ugyanakkor minden koncertje alapvető élmény.

 

Mikor: 2015. március 30. 20:00
Hol: A38, Budapest
Jegyár: 3 500 HUF, elővételben: 2 900 HUF