10+1 dolog az első randiról

Az első benyomás mindig fontos. Tudni kell viselkedni egy randin, kiváltképp, ha az az első, hiszen az ott nyújtott teljesítményed alapján dől el, hogy lesz, vagy nem lesz belőle második.

Nem kell Randigurunak lenni, de íme néhány aranyszabály, amit nem árt, ha betartunk. A teljes sikerhez természetesen nem elég, de kezdésnek mindenképp megéri fontolóra venni, hogy:

1. Az első találkozó alkalmával NE sztorizz az exedről, sem a korábbi hódításaidról, nem kell felvágni azzal, hogy hány csajod vagy pasid volt eddig, sem azzal, hogy bárkit megkaphatnál, annyian állnak sorban a kegyeidért. Hidd el, ez a téma feszélyezheti is a másik felet, arról nem is beszélve, hogy magadról sem alakítasz ki túl jó képet vele.

2. Talán egy kicsit kapcsolódik az első ponthoz, hogy ne olyan helyet válassz a találkára, ahol kikezdtél vagy flörtöltél a pultossal, pincérrel, egyéb ott dolgozóval. Felesleges kellemetlen helyzeteket okozhat egy-egy beszólás, megjegyzés, és lássuk be: így kisebb a rizikó, hogy esetleg beleköpnek az italodba.

3. Ha már a hely választás szóba került: ne olyan helyre menjetek először, ami a törzshelyed, első alkalommal nem kell, hogy ott legyenek a haverok, vagy a barátnők. Senki sem szereti, amikor idegen szemek lesik minden mozdulatát, vagy folyamatosan összesúgnak róla félhangosan a másik asztalnál. A „Nézd már, kiköpött olyan, mint a volt csaja” duma meg egyenesen megalázó, és biztos lehetsz benne, hogy nem lesz második forduló.

4. Ha focimeccs van aznap este, inkább máskorra beszéld meg a találkozót, ha mégis a lányt választod, mondj le teljesen a meccsről. Vagyis ne egy sportkocsmába vidd, ahol ő háttal, te szemben ülsz a tv-vel, ha azt hiszed, ki tudod cselezni, tévedsz. Észre fogja venni, hogy a meccset nézed, hidd el, a csajoknak kifinomult szenzoraik vannak erre.

5. Jegyezd meg: a randi addig tart, amíg tart. Ne szervezz időben közeli másik programot, elég kiábrándító azt hallani, hogy „Maradnék, de mennem kell, mert a spanom vár.” Másik randit meg pláne ne szervezz, az még a kiábrándítónál is kiábrándítóbb.

6. Sokszor nehéz dolog a beszédtéma választás, előfordulnak kínos csendek és üresjáratok is, de még mindig jobb, mintha a régi gyerekkori fotókat mutogatnál magadról fogszabályzóval, vagy szifonszemüveggel. Ugyancsak kerülendők a múlt heti bulizós képek is, ha jól alakul a dolog lesz alkalma részegen látni, és idővel a családi fotókat sem ússza meg. Egyáltalán miért hordasz magadról családi fotókat??

7. Ha már a képeknél tartunk, beszéljünk a mobiltelefon helyes használatáról. Amíg a partnereddel vagy, ne lógj egyfolytában a telefonodon, a Facebook képek kommentelése igazán várhat másfél órát, legalább ott is mindenki látja, hogy milyen elfoglalt vagy. A virtuális farmodon meg lehetőleg a randi előtt etesd meg a csirkéket, és ásd fel a kukoricát, hogy az se menjen tönkre a beszélgetés ideje alatt…

8. Azt már tisztáztuk, hogy első körben nem beszélünk a ledér és kalandos múltunkról, de vigyázzunk, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Legalább ennyire tabu téma mindkét félnél a házasság és a gyerek kérdéskör. Remek, ha már előre tudod a majdani születendő gyermekeid nevét, és hogy hova fogod iskolába járatni őket, talán gondolatban már a diplomaosztójukat is megkönnyezted, de ne sokkold ezzel a másikat. Ha úgy alakul, lesz még alkalom ezt felhozni (úgy jó pár év múlva).

9. Ósdi, elavult, maradi és hiper antifeminista dolog, de az első randin a férfi fizet. És igen, Uraim, a hölgy részét is. Nem kell rögtön hatalmas költségekbe verni magatokat, de azért egy kávé, vagy koktél igenis férjen bele. Ez nem anyagiasság, hanem jól neveltség. Nincs mit magyarázni rajta, így kell, és kész.

10. Sem fizetésnél, sem italkérésnél nem fellengzősködünk a pincérrel, pultossal, személyzettel. Gyakori tévhit, hogy a nő szemében akkor lesz valaki férfias, ha lekezelő stílusban beszél a felszolgálóval. Hát nem. Nem vonzóak lesztek tőle, csak kőbunkók. Szóval kéretik a flegmázást mellőzni, a kedvesség szexi. Értem?

+1. Uraim! Még egy plusz ponttal megtoldom a 10 Aranyszabályt, legyen ez a non plus ultra, a legalapvetőbb, soha el nem felejtendő, és mindig gondosan, ismétlem GONDOSAN odafigyelendő és betartandó utasítás: beszélgetés közben a partner SZEMÉT és nem a dekoltázsát nézzük. Írhatnám, hogy erre is szenzoraik vannak a szebbik nemnek, de egész egyszerűen tök feltűnő, amikor a mellünket bámuljátok. Szóval fejet felemel, a szemét nézi, és úgy beszélget. Elhiszem, hogy sok esetben ezt óriási harcként élitek meg, de tudjátok: küzdelem nélkül nincs győzelem.